Project Description

Handleiding InstantPrint

In deze handleiding leggen we je uit hoe je InstantPrint uitvoert. Probeer je altijd aan deze handleiding te houden en neem contact op wanneer punten onduidelijk zijn.

 • Kleine opslagruimte voor koffer met voorraad – gemakkelijk toegankelijk omdat je per uur voorraad bijvult

 • De InstantPrint fotograaf moet droog staan

 • InstantPrint is een direct print product en leent zich niet voor sfeerfotografie

polaroid activatie nederland

Voorbereiding op locatie

De voorbereiding zal ongeveer een half uur in beslag nemen. Laat de 2 kabels achter je rug langs lopen, dan hangen ze niet in de weg

 1. maak je koffer open en haal de camera, flitser en printer uit de dozen. Zet de flitser op de camera en doe de batterijen in de flitser.
 2. doe de riem met de printer om je middel en zorg dat de printer aan je rechterzijde hangt
 3. connect de printer met de accu via de daarvoor bestemde kabel. Let op, de pijl op de accu geeft aan waar de kabel in moet. Op de printer zit aan de bovenkant de ingang.
 4. doe de camera om je nek en sluit de USB kabel aan. De kleine plug gaat in je camera en de andere kant gaat in de fotoprinter aan de zijkant.
 5. doe de accu aan, dit doe je door de aan knop lang ingedrukt te houden. Vervolgens kun je door 2x kort achter elkaar te drukken het voltage veranderen. Zet deze op 24 volt.
 6. maak de klittenband flap los en houd de aan-knop ingedrukt totdat de printer aan gaat. De printer start op (ongeveer 10 seconden) Doe de flap weer netjes dicht.
 7. op de camera kun je nu een printopdracht geven. Druk op de bibliotheek (groene play knop) en selecteer een foto. Druk vervolgens op SET en geef aan hoe vaak je de foto wil afdrukken.
 8. vul je riem met een reserve accu voor je camera en extra papier/inkt.
 9. leg je voorraden op een afgesloten plek waar je eenvoudig bij kunt komen. Per uur heb je over het algemeen nieuwe inkt/papier nodig.

Werking van het product

De InstantPrint fotograaf is mobiel en zoekt actief de drukte op. Foto’s worden direct afgedrukt, voor iedereen een print! Een sympathieke manier om 1 op 1 te communiceren met de bezoeker.

 1. In de praktijk kun je onderstaande stappen aanhouden.
 2. Check voordat je op een groep af stapt of de printer aan staat
 3. Zoek de drukte op en vraag proactief aan mensen om op de foto te gaan
 4. Enthousiasmeer de bezoeker om een leuke foto te maken. Daag mensen uit en laat ze juichen! De beleving om op de foto te gaan is minstens zo belangrijk als het resultaat
 5. Druk direct de foto af, in de basis 1 afdruk en indien gevraagd voor iedereen die extra wil
 6. We doen niets met de digitale foto, tenzij anders aangegeven

Basisinstellingen camera

Wanneer je nog niet de volledige beheersing hebt over een spiegelreflex camera dan kun je het beste de onderstaande instellingen gebruiken.

 • Programma – P
 • ISO – 800
 • Witbalans – Cloudy
 • Formaat foto’s – S2
 • Afstand tot bezoeker – 1 meter

Vraag voor meer informatie over camera instellingen naar onze fotografie handleiding. Hier leggen we in detail uit welke functies de camera heeft en hoe deze werkt.

Compositie van de foto

Tenzij er in de briefing anders wordt gecommuniceerd kun je altijd de onderstaande compositie aanhouden. Kortom, weinig achtergrond en goed inzoomen op de mensen op de foto.

Veel gehoorde feedback

Het duurt wel lang

 • Als je een halve minuut lang vindt voor het direct meekrijgen van je foto ;-). Vroeger moest je ervoor naar een fotozaak en dan was je een week bezig.
 • Dit is op dit moment de snelste manier van direct mobiel printen van een foto!
 • Wanneer je het met de traditionele direct print vergelijkt is dit sneller en heeft het een hogere kwaliteit. Bijkomend voordeel is dat je een foto vaker dan 1 keer kunt afdrukken.

Het werkt niet zo goed of wel? Accu of powerpack / inkt leeg of onbekend probleem.

 • Juist wel! Mijn accu is leeg omdat ik zoveel aan het printen ben en daarbij, jij moet je telefoon ook wel eens opladen toch?
 • Juist wel! Ik moet non-stop papier en inkt vervangen omdat het zo druk is. Je moet je printer ook bijvullen als je veel print toch?
 • Kijk achter de schermen even rustig wat er aan de hand is. Je hebt een back-up set bij je dus in het slechtste geval pak je die. Mocht een klant je achter de schermen dezelfde vraag stellen dan kun je eerlijk vertellen dat het niet vaak gebeurt dat er iets niet werkt maar dat we het ondervangen door een volledige back-up set. Het blijft techniek, ook je telefoon kan een keer uitvallen.

Troubleshoot

In de onderstaande troubleshoot lees je welke stappen je moet nemen wanneer je een probleem tegen komt. Loop altijd even achter de schermen wanneer je deze stappen uitvoert.

Printer valt uit tijdens printen

 1. Controleer of de powerkabel goed zit in printer en in powerpack. Zit de kabel niet te strak zodat je zelf tijdens het weken deze lostrekt?
 2. Controleer of powerpack op 24 volt staat. Bij een lager voltage gaat de printer wel aan maar valt deze uit wanneer er een printopdracht gegeven wordt
 3. Vervang de powerpack
 4. Vervang de powerkabel
 5. Pak een nieuwe printer set

Printer gaat niet aan

 1. Houd aan/uit knop lang genoeg in
 2. Is de powerkabel goed aangesloten? De ene kant van de kabel zit in je powerbank waar de pijl naar wijst en de andere in de bovenkant van de printer
 3. Staat de powerpack op 24 volt? Er brandt dan een blauw indicatielampje bij 24v
 4. Vervang de powerpack
 5. Vervang de powerkabel
 6. Pak een nieuwe printer set

Paper jam/error

 1. Zet printer aan/uit
 2. Kijk of je papiertje vast zit onder of boven. Zo ja, probeer deze voorzichtig los te trekken. Niet
 3. teveel kracht zetten want dat trek je de motor van de printer stuk
 4. Vervang je inkt en papier
 5. Pak een nieuwe printer set

Ik kan geen printopdracht geven

 1. Zet printer en camera aan/uit
 2. Check of de USB kabel goed is aangesloten
 3. Vervang de USB kabel
 4. Pak een nieuwe printer set
 5. Blijkbaar is er “iets” met je camera USB poort. Ga verder met fotograferen en druk de foto’s af via de SD kaart (kan voor in de printer)

Hardware error

 1. Zet printer aan/uit zet camera aan/uit
 2. Vervang de camera accu
 3. Vervang de power pack
 4. Vervang het papier en de inkt
 5. Vervang de USB kabel
 6. Pak een nieuwe printer set
 7. Blijkbaar is er “iets” met de communicatie van de camera en de printer. Ga verder met fotograferen en druk de foto’s af via de SD kaart (kan voor in de printer)

No inkt / paper / wrong paper / wrong cartridge

 1. Vervang het papier en de inkt
 2. Pak een nieuwe printer set